Ta plass!

ALTSÅs nye kurssatsing har fått navnet Ta plass! Vi starter med kurs i å bli hørt og forstått.

Det første kurset vi tilbyr i høst, legger grunnlaget for hvordan du kan delta i en diskusjon og faktisk få andre til å høre på deg. Du trodde kanskje at det handlet om å ha de beste argumentene? Nei, så enkelt er det nok ikke. Kommunikasjon handler om hvordan mottakeren oppfatter det du sier. Og da er det mer enn argumentasjonen din som er viktig. Dette kurset passer enten du skal bruke det til å vinne debatten i Dagsnytt 18, om du trenger verktøy for å bli hørt på jobben – eller du vil at dine nærmeste skal forstå deg bedre. 

Dette er et innføringskurs i retorikk, og kursholder er forsker Anja Sletteland. Hun har forsket på kommunikasjon i mange år, og har også lang erfaring med å delta i det offentlige ordskiftet. Retorikk er kunsten å overbevise, og på dette kurset får du kunnskapen du trenger for å få andre til å høre på deg. Kurset er digitalt, og holdes 21. september kl 19-21. Hvis du er med da, kan du stille spørsmål og delta interaktivt. Har du ikke mulighet på dette tidspunktet, kan du kjøpe kurset i opptak etterpå.

Hele ideen bak kursene til ALTSÅ er å bidra til at det blir enklere for deg å ta den plassen du selv ønsker å ta. Derfor heter kursserien vår ALTSÅ – Ta plass! Vi i ALTSÅ ønsker å styrke kursdeltakerne sin kompetanse innen kommunikasjon, både verbalt og skriftlig. Dessuten ønsker vi å motivere deg til å ta ordet, eller på annet vis ta den plassen du ønsker å ta. Og vi vil at kursene våre skal gi deg tillit til egne ressurser, slik at du faktisk gjør det som er riktig for deg.

Planen er at det skal komme flere kurs utover høsten med ulike temaer – vi håper du finner noe som passer for deg.

For å melde deg på kurset i retorikk, kan du klikke her.