Om oss

ALTSÅ er ikke et typisk magasin

Foto: Monika Svendsen

Vi grunnla ALTSÅ fordi vi ønsker en verden der alle er trygge nok til å følge sine egne drømmer i stedet for å leve etter andres forventninger.

ALTSÅ viser at det ekte er bra nok og skaper grunnlag for undring og refleksjon over både vårt eget og andres liv. Vi ønsker å styrke troen på at verden kommer til å bli mer inkluderende og mer rettferdig. Vi mener at innsikt og engasjement er veien å gå for å bli trodd, bli hørt og få respekt.

Dette vises i spaltene. Og akkurat det er en enkel sak. For det florerer av flinke, modige, morsomme og nysgjerrige bidragsytere der ute. Noen av dem treffer vi i ALTSÅ regelmessig, andre kanskje bare én gang. Men alle forteller historier som får oss til å le og gråte. Som engasjerer og gir oss nye perspektiver. Og ikke minst: gir oss inspirasjon og selvtillit til å gå nye veier.

ALTSÅ er en motvekt til den delen av  mediehverdagen som er tuftet på klikkjournalistikk, overfladiskhet og annonsører, der den gode journalistikken blir skåret ned til beinet og går for lut og kaldt vann. Vi går vår egen vei og lar dine penger gå til kvalitetsinnhold skrevet av gode journalister og spaltister, illustrert av flinke fotografer og illustratører. Ingen reklame, ingen retusjering, ikke noe utseendepress. Det er derfor vi valgte å la leserne betale for innholdet. Vi vil ha substans, og bare det.

Så langt har 9000 blitt med på dette eventyret. Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Teamet bak ALTSÅ

I tillegg til teamet nedenfor, lages ALTSÅ av vanvittig flinke skribenter, fotografer og illustratører. Så langt har over 100 personer bidratt til å lage de tre numrene. Navnene finner du i hvert nummer.

IDA ELIASSEN-COKER er sjefredaktør og grunnlegger. I juni 2020 fikk hun prisen «Årets nyskaper» av Oslo redaktørforening. Hun har journalistutdanning fra Høgskulen i Volda og State University of New York. Ida har også en bachelor i spansk fra The College of Saint Rose (2005) og en master i styring og ledelse fra OsloMet (2016) og har tidligere jobbet som blant annet frilansjournalist, kommunikasjonsansvarlig, og oversetter.

ida.eliassen-coker@altsa.no

Se Idas profil på LinkedIn

Inger-Lise Kvås Foto Marteline Nystad

INGER-LISE KVÅS er redaksjonssjef og teamets faste klippe, alltid sindig og grundig. Hun har mye erfaring fra avis, ukepresse og nett. Forkjærligheten for fotball og ballett er nesten like stor som forkjærligheten for katter. Inger-Lise har alltid hatt en dragning mot det urbane, men bygdejenta fra Telemark har trivdes ganske godt med tursko og vindjakke denne sommeren.

inger-lise@altsa.no

Se Inger-Lises profil på LinkedIn

KINE NORDGÅRD UGELSTAD er designer og studerer arkitektur på AHO. Hun har ti års erfaring fra designbransjen, og holder liv i det faget gjennom jobben i ALTSÅ mens hun lærer seg arkitekturfaget. Kine er på konstant jakt etter den perfekte sekken, og hun stiller alltid med ekstra klær fordi hun er livredd for å ødelegge en bra kveld ved å fryse.

k.ugelstad@gmail.com

Se Kines profil på LinkedIn

ISELIN SHUMBA er medeier og ALTSÅ-ambassadør og får jevnlig spørsmål om å bli tatt bilde av sammen med barn hun møter. Hun er også skuespiller, skribent og aktivist og legger ofte ut følelsesladde selfies på Instagram Stories midt på natten. Når Iselin brenner for noe, så blir det veldig, veldig varmt.

Iselinshumba@hotmail.com

Se Iselins profil på LinkedIn

THEA AGNETHE ERIKSEN smiler alltid, og det passer bra, for hun har ansvar for kundeservice og SoMe i ALTSÅ. Hun er akkurat ferdig med en bachelorgrad i journalistikk, og jobber endelig fulltid i magasinet. En av hennes få talenter er å sove på kommando og under tidspress, noe som kommer godt til nytte når fulltidsjobb-kneiken inntreffer.

Thea@altsa.no

Se Theas profil på LinkedIn

TONE HAFSÅS jobber med å markedsføre ALTSÅ. Slår du opp Sprudlende i ordboka, er det et bilde av Tone du finner. Selv mener hun at hun har drevet med musikk i tre år uten å bli særlig flink, puslet med humor i et år uten å bli spesielt morsom og brukt tre år på en bachelorgrad som hun ikke helt vet hva er. Hund > katt.

Tone@altsa.no

Se Tones profil på LinkedIn

RANDI LARSEN er medeier og visuelt ansvarlig i ALTSÅ. Hun driver i tillegg Studio Larsen, hvor hun er rådgiver, designer og art director. Randi gjør sitt beste for at verden skal bli et bedre sted, og som de fleste i teamet elsker hun hest og katt. Og ALTSÅ.

randi@studiolarsen.no

Se Randis profil på LinkedIn

Styret i IEC Publishing AS

Styreleder HILDE CHARLOTTE SOLHEIM fra Gjøvik er påtroppende styreleder Visit Hardangerfjord og styreleder i BRIM Explorer, Vitenparken Campus Ås og Hvitserk of Norway, og er styremedlem i flere organisasjoner. Hun er utdannet journalist fra HiO og har mellomfag i Offentlig rett fra UiO. Hun er tidligere direktør for reiseliv og kultur i VIRKE. Hun var en av redaktørene bak den feministiske antologien Råtekst som kom ut i 1999.

Se Hildes profil på LinkedIn

NIKITA AMBER ABBAS fra Oslo er en aktiv og engasjert person, med verv i flere organisasjoner. Blant annet i Press – Redd barna Ungdom, Norges Handikapforbund ungdom og Plan International. Hun jobber for tiden som nestleder i Ungdomsrådet for Oslo universitetssykehus, og forskningsassistent for et prosjekt i regi av Universitet i Oslo. Hun er også ansatt i flere hjelpetelefoner.

JUNE LORETTA BREFÄLT fra Åmotfors i Sverige jobber som sosialkonsulent i Oslo Kommune. Hun har studert journalistikk ved SSCC i Seattle, Kvinnovitenskap ved Universitet i Göteborg og sosiologi ved Karlstad Universitet.

STEINAR ELIASSEN fra Tromsø er administrerende direktør i sjømatekselskapet Norfra AS, som han startet i 1984. Han er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole og er styreleder i Fiskekjøpernes Forening.

JAVAD MUSHTAQ fra Halden er en samfunnsengasjert leder, sosial entreprenør, investor og mangfoldsildsjel. Han er grunnlegger og leder av MAK, MinMentor og JM Ventures, og er også leder av Global Shapers Oslo, et initiativ av World Economic Forum. Han sitter i en rekke styrer, advisory boards og var med som den yngste i regjeringens ekspertutvalg for livslang læring. Hans arbeid er anerkjent nasjonalt og internasjonalt, og han har vunnet en rekke priser og anerkjennelser for sitt samfunnsengasjement.

Se Javads profil på LinkedIn

JULIE BODD JENSSEN fra Trondheim er utdannet jurist fra UiO og jobber til daglig som advokat i Handelsbanken. Hun har også en Executive MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH og en Master i juss fra Vanderbilt University Law School i USA. Hun har erfaring fra flere advokatfirmaer, inkludert Grette.

Se Julies profil på LinkedIn