Om-Oss

ALTSÅ er ikke et vanlig kvinnemagasin

Foto: Monika Svendsen

Vi grunnla ALTSÅ fordi vi ønsker en verden der alle er trygge nok til å følge sine egne drømmer i stedet for å leve etter andres forventninger.

ALTSÅ skal vise at det ekte er bra nok. Vi vil skape grunnlag for undring og refleksjon over både vårt eget og andres liv. Vi ønsker å styrke troen på at verden kommer til å bli mer inkluderende og mer rettferdig. Vi mener at innsikt og engasjement er veien å gå for å bli trodd, bli hørt og få respekt.

Dette vil synes i spaltene. Og vi tror at akkurat det vil bli en enkel sak. For det florerer av flinke, modige, morsomme og nysgjerrige bidragsytere der ute. Noen av dem skal vi treffe i ALTSÅ regelmessig, andre kanskje bare én gang. Men alle vil fortelle historier som får oss til å le og gråte. Som engasjerer og gir oss nye perspektiver. Og ikke minst: gir oss inspirasjon og selvtillit til å gå nye veier.

Og vi ønsker enda en ting: Vi i ALTSÅ ønsker å være en motvekt til den delen av  mediehverdagen som er tuftet på klikkjournalistikk, overfladiskhet og annonsører, der den gode journalistikken blir skåret ned til beinet og går for lut og kaldt vann. Vi går vår egen vei og lar dine penger gå til kvalitetsinnhold skrevet av gode journalister og spaltister, illustrert av flinke fotografer og illustratører. Ingen reklame, ingen retusjering, ikke noe utseendepress. Det er derfor vi valgte å la leserne betale for innholdet. Vi vil ha substans, og bare det.

Så langt har 9000 blitt med på dette eventyret. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Teamet bak ALTSÅ

ALTSÅ lages av vanvittig flinke skribenter, fotografer og illustratører. Så langt har over 100 personer bidratt til å lage de tre numrene.

Ida Eliassen-Coker er sjefredaktør og grunnlegger. Hun er utdannet journalist og har en mastergrad i styring og ledelse. Hun har også tidligere startet og drevet den ideelle organisasjonen NODAT for bruk av dyr som terapi. Hun er nærmest 100 prosent nordlending, men snakker en slags trondheimsdialekt. Ida har tidligere jobbet som blant annet frilansjournalist, oversetter, stuepike, kassadame, morsmålslærer, garderobevakt på nattklubb (før hun ble 18), og stått i oppvasken på Big Horn Steak House (men fikk ikke fortsette etter prøveperioden).

Inger-Lise Kvås Foto Marteline Nystad

Inger-Lise Kvås er redaksjonssjef og teamets faste klippe, alltid sindig og grundig. Hun har mye erfaring fra avis, ukepresse og nett. Forkjærligheten for fotball og ballett er nesten like stor som forkjærligheten for katter. Gleden hennes over det karanteneaktige livet beviser at den introverte delen av personligheten hennes ikke var død, slik hun trodde.

Sigrid Bonde Tusvik er medeier og fast spaltist. Hun er en frittalende og engasjert komiker og programleder. Sammen med Lisa Tønne driver hun podcasten Tusvik & Tønne. Hun skriver kronikker, får drapstrusler og mener folk bør tørre å være seg selv, selv om det koster. Hennes verste egenskap er at hun ikke kan holde på hemmeligheter. Hennes beste egenskap er at hun forteller alt hemmelig om seg selv uten skam.

Frida Andersen er SoMe-ansvarlig, noe som er ironisk siden hennes favorittmodus på telefonen er «ikke forstyrr». Frida er morsom, kul og snill. Hun er også forfatter, komiker og bartender. Frida mener rødvin er en god erstatning for fysisk kontakt, og at planter fungerer fint som venner. I det siste har Frida utviklet et usunt forhold til leiligheten sin.

Irja Eliassen er medeier i ALTSÅ. Hun er oppvokst på Storo, Voss og Nesodden og var en gang ganske så lovende i fotball. Hun er utdannet innen kulturprosjektledelse og jobber til daglig i musikkselskapet HES. Irja spiser ostepop med gaffel, og startet en karriere som balkongbonde da hjemmekontorbølgen traff Norge.

Nastaran Marie Kowkabi hjelper til der det trengs, ofte på SoMe. Hun har eget kommunikasjonsbyrå og har lang erfaring innen markedsføring. Mammaen til Nastaran tror hun sluttet i den faste jobben for å kose med hunden sin. Det stemmer.

Kine Nordgård Ugelstad er designer og studerer arkitektur på AHO. Hun har ti års erfaring fra designbransjen, og holder liv i det faget gjennom jobben i ALTSÅ mens hun lærer seg arkitekturfaget. Kine er på konstant jakt etter den perfekte sekken, og hun stiller alltid med ekstra klær fordi hun er livredd for å ødelegge en bra kveld ved å fryse.

Iselin Shumba er medeier og ALTSÅ-ambassadør og får jevnlig spørsmål om å bli tatt bilde av sammen med barn hun møter. Hun er også skuespiller, skribent og aktivist og legger ofte ut følelsesladde selfies på Instagram Stories midt på natten. Når Iselin brenner for noe, så blir det veldig, veldig varmt.

Thea Agnethe Eriksen smiler alltid, og det passer bra, for hun har ansvar for kundeservice. Hun er straks ferdig med journalistutdannelsen på OsloMet og synes alle bør spise mer chips og dipp. Thea samler på bursdagskort, og er så god på å ta sovepauser at hun blir kalt «nap queen» blant venner.

Randi Larsen fra Bodø er medeier og visuelt ansvarlig i ALTSÅ. Hun driver i tillegg Studio Larsen, hvor hun er rådgiver, designer og art director. Randi gjør sitt beste for at verden skal bli et bedre sted, og som de fleste i teamet elsker hun hest og katt. Og ALTSÅ.