KOMMENTARER: De som skriver sure og negative kommentarer er mye dårligere forbilder for barna sine enn de som deler bilder for å få litt bekreftelse, skriver Christine Samulensen. FOTO: Privat

Puppekløft og trutmunn på nett definerer deg ikke
Publisert:

Det er nesten som at det verste du kan gjøre, er å bli fersket i søke litt bekreftelse.

Dette er et debattinnlegg. Teksten gir uttrykk for skribentens meninger. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du sende en e-post til redaktor@altsa.no.

Noen folk oppfører seg som om du er et dårligere menneske om du legger ut et uskyldig bilde i bikini, enn om du aktivt går inn for å rakke ned på andre i et kommentarfelt.

Jeg så på kommentarfeltet til en influencer som hadde lagt ut et bilde av seg selv i en kjole med dyp utrigning og med push-up BH under, og flertallet av kommentarene gikk ut på at hun «søker oppmerksomhet» og «burde være bedre enn dette». Så er det alltid noen som drar «du er mamma»-kortet. Men om noe tenker jeg at et barn heller får mye dårligere påvirkning av en omsorgsperson som slenger dritt til andre.

For du skader jo ingen ved å søke litt bekreftelse eller oppmerksomhet. Det som derimot er ganske stygt, er alle som blir fylt med så mye negative følelser at de bare må få utløp for det.

TEGNER: Christine Samuelsen har kontoen @middelmådig_tegner på instagram, og har laget en stripe om nettopp det hun skriver om her.

Søke oppmerksomhet

Dette med å «søke oppmerksomhet» blir ofte brukt som skjellsord. Det er nesten noe truende over det. Som om det verste du kan gjøre, er å bli fersket i søke litt bekreftelse. 

Men puppekløft og trutmunn på nett definerer deg ikke som menneske. Hvordan du behandler andre derimot..?!

Noen liker mye oppmerksomhet, andre ønsker seg minst mulig. Vi er forskjellige. De fleste som holder på med sosiale medier ønsker jo oppmerksomhet, ellers hadde man ikke holdt på det med det man gjør. Enten man er på tv, radio, er kunstner eller influencer.. Man har et behov for å bli sett og hørt.

Og hva så? Lev og la leve…

Selvsagt med unntak av de som søker oppmerksomhet i form av negativ trolling, for DET er jo skadelig.

Dette er en åpen sak. Vi trenger imidlertid abonnenter for å kunne fortsette å lage skikkelig bra kvinnerettet innhold.

Kjøp et abonnement her - og få tilgang på alle sakene bak betalingsmur. ALTSÅ tar kvinner på alvor!

Kjøp abonnement her