STOR VARIASJON: Det er fremdeles stor variasjon i bruk av omvendt voldsalarm i de ulike politidistriktene, forteller NOVA og OsloMet-forsker, Jane Dullum. Dette er til tross for at forskning viser god effekt av tiltaket.

(+) Omvendt voldsalarm gir økt trygghet for voldsutsatte
Publisert:

Forskning tyder på at omvendt voldsalarm har en forebyggende effekt på voldsutøveren og forbedrer voldsutsattes livssituasjon. Likevel er det stor sprik i hvordan politidistriktene benytter seg av tiltaket. En voldsalarm er en alarm som tildeles voldsutsatte, det vil si personer utsatt for vold, trusler og trakassering, og som kan gi dem direkte tilgang til politiet […]

Irriterende at det koster penger å lese denne saken? Det skjønner vi godt - men det er fordi det koster penger å lage skikkelig bra innhold.

Du kan få tilgang til denne og alle de andre gode sakene på altsa.no ved å kjøpe et abonnement. Da støtter du den viktige journalistikken som tar kvinner på alvor.

Abonner nå