HASTER: KI-forsker Inga Strümke er bekymret for hvordan datamaskiner får snakke om seg selv i førsteperson som om de har en egen identitet og et "jeg". Hun mener det haster å forby manipulativt design.

(+) – Chatboter kan påvirke psyken vår
Publisert:

Vi bør gjøre det ulovlig at datamaskiner har et «jeg», mener KI-forsker Inga Strümke. Kunstig intelligens bringer med seg en rekke nye utfordringer vi aldri har vært borti før og som vi enda ikke vet hvordan vi skal løse, forteller førsteamanuensis og forsker innen kunstig intelligens ved Norwegian Open AI Lab på NTNU, Inga Strümke. […]

Irriterende at det koster penger å lese denne saken? Det skjønner vi godt - men det er fordi det koster penger å lage skikkelig bra innhold.

Du kan få tilgang til denne og alle de andre gode sakene på altsa.no ved å kjøpe et abonnement. Da støtter du den viktige journalistikken som tar kvinner på alvor.

Abonner nå