GODKJENT: Det grønne skjerfet, stola(en), bæres først når man er ordinert prest. Det vil si at en har en godkjenning av en biskop til å utøve yrket. Prest Valborg Orset Stene har lang erfaring med å bære dette.

(+) Kvinner må fortsatt brøyte vei i kirken
Publisert:

Få yrkesgrupper har måttet tåle så sterk motstand som kvinnelige prester. Fremdeles må kvinner brøyte vei i kirken. Doff, daff, doff, daff. Ledende domkirkeprest Valborg Orset Stene sine svarte joggesko lander mykt mot Oslo domkirkes steingulv. Den rolige og taktfaste lyden matcher nøkkelknippet hun bærer med seg og bekrefter hvordan embetet hennes gir makt til […]

Irriterende at det koster penger å lese denne saken? Det skjønner vi godt - men det er fordi det koster penger å lage skikkelig bra innhold.

Du kan få tilgang til denne og alle de andre gode sakene på altsa.no ved å kjøpe et abonnement. Da støtter du den viktige journalistikken som tar kvinner på alvor.

Abonner nå