NYE GREP: Regissør av årets Maridalsspill, Mari Mehus, vil gjøre kvinnene mer synlige i historien ved å la kvinner spille mer sentrale roller. Her fra fjorårets spill som hun også regisserte. Foto: Olav Helland

(+) Derfor skal prost Arne Aslaksson spilles av en kvinne
Publisert:

Årets Maridalsspill tar et oppgjør med kjønnsroller i historiske spill. Dette er et debattinnlegg. Meningene i teksten er skribentens egne. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du sende oss e-post på redaktor@altsa.no. I middelalderen var det mennene som dominerte samfunnet. De hadde en suverenitet som undergravde kvinnenes posisjon i alle sammenhenger i alle […]

Irriterende at det koster penger å lese denne saken? Det skjønner vi godt - men det er fordi det koster penger å lage skikkelig bra innhold.

Du kan få tilgang til denne og alle de andre gode sakene på altsa.no ved å kjøpe et abonnement. Da støtter du den viktige journalistikken som tar kvinner på alvor.

Abonner nå