Da verden fant løsninger
Publisert:

Det hastet, og alle skjønte det. Endelig mobiliserte verdenssamfunnet alle sine krefter og ressurser. Da alle plutselig forsto alvoret i situasjonen gikk verdens ledere sammen om å finne de beste løsningene, og stater samarbeidet tilsynelatende sømløst for å begrense skadeomfanget av viruset.

Tenk om vi kan bruke den samme tilnærmingen til klimaendringene! Ekspertene mener pandemien er i siste fase her i landet, og det er på tide å få klimaspørsmål tilbake som sak nummer én! FNs nyeste klimarapport viser at vi har enda dårligere tid enn vi trodde. Det skulle bare mangle at det er de rike landene som leder an. De som har hatt penger til å vaksinere alle, og som har blitt rike på forurensende industri. Og du og jeg, vi kan finne ut hvor vi kan redusere karbonavtrykket vårt.

Har du lagt merke til at ALTSÅ aldri oppfordrer deg til å reise med fly? Og at du ikke får lyst til å løpe ut og kjøpe en masse lekre ting når du er ferdig å lese? Jeg håper magasinet styrker deg i troen på dine klimavennlige valg. For akkurat som da vi var truet av en pandemi, må alle bidra med sitt for å løse krisen. Det gjelder politikere, næringsliv og du og jeg som privatpersoner. Den gode nyheten er at nå vet vi at vi kan.

Ida Eliassen-Coker
Sjefredaktør og grunnlegger

Du liker kanskje også...

 • Utgave 3

  kr 79,00
  Les mer
 • Kaveh Rashidi cover ALTSÅ fotograf Xenia Villafranca

  Utgave 9

  kr 149,00
  Les mer
 • Utgave 7

  kr 99,00
  Les mer