Ta ALTSÅ Valgomat!
Publisert:

Er likestilling og inkludering viktig for deg ved valget? Ta vår valgomat og se hvem du er mest enig med i disse spørsmålene.

Stortingsvalget nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å sirkle inn hvem du skal stemme på. ALTSÅ har laget en valgomat basert på hva de ulike partiene har programfestet på temaene likestilling og inkludering. Så hvis dette er viktige temaer for deg, så kan denne valgomaten gi deg en pekepinn på hvem du bør gi din stemme til 13. september.

Fra partiprogrammene
Valgomaten tar opp ulike sentrale likestillingsspørsmål. Temaene er for eksempel abort og reproduktiv helse, økonomi, kvotering, barne- og familiepolitikk og vold og overgrepsproblematikk.

Vi har lest gjennom alle partiprogrammene og hentet opplysningene derfra. Så er hvert parti vektet ulikt på de ulike svaralternativene, avhengig av hvor opptatt de er av hvert enkelt tema. Partienes kjernesaker er vektet høyere enn andre saker.

Enkeltsaker
For de fleste av oss så er det en kombinasjon av standpunkter som avgjør hvilket parti vi stemmer på. I denne valgomaten er det veldig mange saker som ikke er med, og som du kanskje også legger vekt på. Det kan gi seg utslag i at partier som har andre kjernesaker enn likestilling og inkludering, som klima, skatter og avgifter, næringsliv, distriktspolitikk eller arbeidsplasser, kommer lenger ned på dine resultater enn de ville gjort hvis valgomaten var satt sammen av alle typer saksfelt. Dette må du derfor ta høyde for når du tolker resultatet ditt.

For deg som er opptatt av likestilling og inkludering, vil denne valgomaten imidlertid kunne være et nyttig hjelpemiddel i valg av parti.

Du kan ta valgomaten her.

Del den gjerne, slik at andre også kan ta en sjekk på hvem de er mest på linje med i likestillings- og inkluderingsspørsmål.

Og det aller viktigste: Husk å stemme!

Du liker kanskje også...

  • Puppsocket – mørk

    kr 109,00
  • Ett års abonnement

    kr 649,00 / år
  • Utgave 8

    kr 199,00