Sensurert bilde kan bli «Årets magasincover»
Publisert:

Onsdag kveld publiserte Mediebedriftenes landsforbund (MBL) årets nominasjoner til Medieprisene. ALTSÅ er blant finalistene i to kategorier: Årets magasin og Årets magasincover.

– Årets magasin er den gjeveste prisen for norske magasiner. Det er stor stas å være blant de nominerte for andre år på rad. Det må bety at også resten av Medie-Norge ser verdien av at vi finnes og tilbyr en annen vinkling på virkeligheten enn den som finnes i de tradisjonelle mediene, sier grunnlegger og sjefredaktør Ida Eliassen-Coker.

De andre finalistene til å vinne denne prisen er: Tara, Politiforum og VG Seriemester 2020.

I kategorien Årets magasincover er det ALTSÅ nr 4 som er en av finalistene. Dette coveret viser den brystkreftopererte kvinnen Noelia Morales, der hun står med sitt ene bryst bart, mens arret etter det bortopererte brystet er dekket til. Coveret heter Pupp og prakt.

Mens juryen til Medieprisene har vurdert dette coveret som ett av de fire beste i Norge i fjor, kan ikke vi vise dette på våre digitale plattformer. Årsaken er at bildet er sensurert av Facebook. Facebook mener dette bildet er seksualisert innhold, og de har stengt oss ute fra deres annonseplattformer gjentatte ganger på grunn av at dette.

– Vi kan ikke engang vise det på vår egen nettside, for da blir vi blokkert av Facebooks roboter. Dette viser hvor absurd det er at Facebook skal drive sensur av redaktørstyrte medier. Her må kulturminister Abid Raja komme på banen, og ta initiativ til at denne typen sensur tar slutt, sier Eliassen-Coker.

Fotograf: Paula De Grenet

De andre finalistene i Årets magasincover er: Elle, Politiforum og Maison Mat.

Utgave 4 kan kjøpes her, så langt lageret rekker.

Vinnerne blir kåret på Årets Mediepriser på Vulkan Arena i Oslo 25. august. 

Årets to juryer har bestått av Hanna Thorsen (NRK Dagsrevyen), Inger Therese Holgersen (Haugesunds Avis), Kim Riseth (Namdalsavisa), Bjørn Bore (Vårt Land), Marius Karlsen (Helt Digital), Eivor Jerpåsen (Amedia), Ulla Kristine Rafaelsen (P4) og juryleder Trine Ohrberg (MBL).

I 2020 ble ALTSÅ ble nominert til Årets magasin og Årets nyskapning.

Vi trenger fortsatt flere abonnenter. Abonner her!

Du liker kanskje også...

 • Utgave 8

  kr 149,00
  Les mer
 • Linoleumstrykk: Smak & Behag – Rosa #2/10

  kr 450,00
  Les mer
 • Utgave 7

  kr 99,00
  Les mer