Foto: Nored.no
Foto: Nored.no

ALTSÅs redaktør nominert til Årets nyskaper
Publisert:

Tirsdag kveld presenterte Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås de nominerte til Årets redaktør fra Litteraturhuset i Oslo. Det er Oslo Redaktørforening som står bak prisene.

I kategorien Årets nyskaper er vår egen Ida Eliassen-Coker nominert. Prisen går til «en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet.»

Juryen begrunner nominasjonen med at ALTSÅ har våget å gå motsatt vei i en stadig mer digital hverdag: «De har laget et kvinnemagasin bare i papirformat, og helt uten reklame eller kommersielle samarbeid.»

Videre står det om Eliassen-Coker at «hun tør å stille de vanskelige spørsmålene og tar opp kvinnerelaterte saker som få andre medier skriver om. Som redaktør kompenserer hun dermed for viktige skjevheter i mediesituasjonen, gir rom til kvinner og fronter kunnskap og ærlighet fremfor rosabloggere og usunne skjønnhetsidealer. ALTSÅ er blitt et svært leseverdig magasin med høy kvalitet i både tekst og foto, og i motsetning til mange medier betaler de også gode honorarer til sine dyktige frilansere.»

Eliassen-Coker selv sier hun ble veldig overrasket:

– Jeg trodde virkelig ikke denne bråkebøtta ville få en sånn anerkjennelse! sier  hun.

– Men det er veldig oppløftende å bli sett av «kultureliten» og den bransjen vi tross alt tilhører, i tillegg til leserne våre. Vi utfordrer jo bransjen med alt vi gjør, så det er ikke gitt at de skal omfavne oss. Hele 7 av de 9 nominerte er kvinner, noe som er ekstra stas, sier Eliassen-Coker og påpeker at i 2021 er fortsatt bare 3 av 10 sjefredaktører kvinner. 

Prisutdelingen skal etter planen foregå i juni. De andre nominert i kategorien er Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Forsvarets forum og Trygve Sunde Kolderup, redaktør i Fjell og Vidde.

Juryen består av direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås (leder), Bjørn Kristoffer, Bore (Vårt Land), Annette Hobson (Oslo Journalistklubb), Rina Therese Blekkerud (Dagbladet) og Tove Lie (Khrono/Oslo Redaktørforenings styre).