Utgave 7 er kommet!
Publisert:

I disse dager leverer vi utgave 7 til deg som er abonnent. Når magasinet er levert får du en SMS fra Helthjem. Hvis du da ikke har fått magasinet, kan du svare på meldingen eller kontakte support@helthjem.no. Alle abonnenter burde ha magasinet senest fredag 19. mars.

Når teatrene har måttet stengt ned, har vi rett og slett gitt kunstner Tuva Hennum sceneplass i ALTSÅ.
Å være frilanskunstner er sjelden veldig lukrativt. I korona har det vært vanskeligere enn noen gang. Skuespiller og dramatiker Tuva Hennum presenterer et utdrag av en forestilling hun skal sette opp når verden igjen tillater åpne teaterscener. Forestillingen er delvis selvbiografisk og noe omarbeidet for å passe magasinformatet. Til denne teksten kan du se Xenia Villafrancas nydelige bilder av Tuva.

Vi har også tatt for oss miljøutfordringen som klesbransjen står over for, og dermed også du og jeg som forbrukere. Overproduksjon og overforbruk er den store nøtta som må knekkes. Vi presenterer noen av løsningene ekspertene ser for seg. Det som er sikkert, er at vi ikke kan fortsette å kjøpe klær på samme måte som vi har gjort til nå.

I dette nummeret kan du også møte tre kvinner som har tre ulike, men likevel også ganske like historier å fortelle. Det er forfatter Maria Kjos Fonn, tidligere influenser og programleder Cissi Wallin og kunstner Kine Michelle Bruniera. De finner hjelp i å fortelle om det de har opplevd, og hjelper også andre ved sin åpenhet.

BH-bålene fra 1970-tallet er slukket for mange ti-år siden. Gerd von der Lippe er en av feministene fra den gang som for lengst har krøpet til korset og tatt på seg BH-en igjen. Hun tror slutten på den kalde krigen er en av forklaringene på at pupper sluttet å være naturlige, og nå enten er sterkt seksualiserte eller godt pakket bort i polstrede BH-er.

Vi har også laget en sak om hva som gjør at noen reagerer med empati og behov for å åpne grensene når vi ser bilder av flyktninger, mens andre ikke berøres av bilder av tynnkledde barn som sover på papp og har fars jakke til dyne.

Som vanlig har vi også gitt plass til kvinnelige kunstnere som viser fram verkene sine i 20 av magasinets sider, og vi har småstoff og kommentarer. Blant annet har vi en herlig tekst om hvor inderlig forelsket det går an å bli, og vi har intervjuet Skamløs-forfatter Nancy Herz som nå har gitt ut bok om forholdet til sin største kritiker, nemlig sin egen mor.

Som ikke det var nok, kan vi presentere noen herlige tegneserie-striper fra Maren Uthaug. Og Sigrid Bonde Tusvik har selvsagt skrevet også i dette nummeret av ALTSÅ.

Du liker kanskje også...

 • Original: «Garden» av Anette Pollmann

  kr 4.410,00
  Les mer
 • Plakat av Victoria Dalsberget

  kr 259,00
  Les mer
 • UTSOLGT – Utgave 3

  kr 79,00
  Les mer