Morsdag 2021
Publisert:

Søndag 14. februar er det morsdag og morsrollen dukker stadig opp på sidene i magasinet:

I utgave 3 av ALTSÅ kan du lese om assistert befruktning, og at Norge er (var) det eneste landet i Norden som nekter å hjelpe single kvinner med å få barn alene. “Vi har skapt et samfunn hvor vi har tiljublet den single, frie kvinnen med utdanning og egen karriere, men så blir hun plutselig 34 år, da, og kjemien passer jo ikke med alle menn. Hun trenger mer tid. Når samfunnet har applaudert fram kvinner i arbeidslivet, må vi ta konsekvensene og hjelpe disse damene med å bli gravide også, sier gynekolog Jon Hausken hos Klinikk Hausken, Norges største private fertilitetsklinikk. Utgave 3 kan du kjøpe her.

I fjerde utgaven skriver Line Norman Hjorth om hvordan man skal være mamma på rette måten. For det er ikke bare barna dine som har en oppfatning av hvordan du bør være som mor. I artikkelen reflekterer Hjorth om morsrollen i rettssaken om Orderud-saken. “At konkrete mennesker eller hendelesforløp vurderes ut fra en norm, er ikke usedvanlig, det er i det store og hele uungåelig, men behovet for å trekke mors-forestillingene fram i lyset, diskutere og problematisere dem, er derfor desto mer viktig” skriver hun.

I utgave 5 møter du Nina som ønsket å føde hjemme, men ingen jordmor var tilgjengelig. Da bestemte hun seg for “free birth” – å føde uassistert hjemme. I dag er det slik at en jordmor som avtaler hjemmefødsel med en kvinne som faller utenom kriteriene for å føde hjemme, risikerer å miste autorisasjonen sin. Utgave 5 kan du kjøpe her.

I forbindelse med morsdagen vil vi også formidle at det er viktig for oss at unge jenter ikke blir mødre for tidlig. Fra og med i dag og ut resten uka får du 25 % rabatt på abonnement og gaveabonnement på ALTSÅ med koden “morsdag25” *. For hver person som bruker rabattkoden, donerer vi 25 kr til Plan Norges Jentefond. De jobber for at barn og unge skal få økt kunnskap, slik at de kan ta informerte og selvstendige valg om egen kropp og seksualitet.

*Tilbudet gjelder kun nye abonnenter.